Om bloggen

Sikre hjem og bolig i ferien

07.06.2017 av

Lekkasjer, brann, ulykker og innbrudd er ikke noe du vil tenke på mens du er på ferie og helst vil slappe av. Her er fem enkle grep du bør ta før du drar bort så du er godt sikret for det meste.

Når du løper rundt og leter alt du skal ha med på ferie, er det fort gjort å glemme det som blir igjen hjemme. Du gjør likevel lurt i å skjenke hjem og bolig en liten halvtime med oppmerksomhet før du drar av sted. Det er ikke mye som skal til for å unngå å bli en del av forsikringsstatistikken.

 1. Få det til å se ut som noen er hjemme.

  Overgrodd hage er lik bortreist beboer. Derfor: klipp plen og hekk så tett opp mot avreise som mulig. I tillegg er det lurt å avtale med en nabo, venn eller bekjent at de stikker innom et par ganger i løpet av tiden du er bortreist for å vanne planter, ta inn post og aviser, samt legge litt søppel i søppeldunken. Rydd vekk verdisaker, men la rotet ligge innendørs – rene flater tyder på at ingen er hjemme.

 2. Bruk tidsbryter

  Disse koster ikke så fryktelig mye og kan enkelt gi et inntrykk av at noen er hjemme om du kobler til noen lys her og der i huset.

 3. Trekk ut alt av kontakter

  Sommermånedene er høysesong for tordenvær. For å unngå skader på elektrisk utstyr bør du trekke ut alt av stikkontakter på ting som ikke må stå tilkoblet.

 4. Steng vannet

  Det skal ikke store vannmengdene til før innbo og interiør blir skadet. Ikke alle innboforsikringer dekker følgeskadene som ofte oppstår i kjølvannet av en vannlekkasje.

 5. Sjekk at alt av forsikringer før du drar

  En god stund før avreise, sjekk at bl.a. reise-, innbo- og fasadeforsikringer er betalt og at de dekker dine behov. Skulle uhellet være ute, er det fryktelig kjedelig å finne ut at du ikke kan få hjelpen du trenger.

  Og et lite bonustips helt til sist:

 6. Vær bevisst på hva du deler i sosiale medier og med hvem

  Feriebilder og statusoppdateringer har blitt det nye postkortet, så selvfølgelig skal du dele det du ønsker. Men Ingenting roper at du er bortreist mer enn strandbilder med palmer i bakgrunnen. Bruk derfor et lite kvarter på innstillingene til de sosiale mediene dine i forkant.

  Se på hvem du deler med. Ta en kjapp gjennomgang av følgere på Instagram og sett profilen din til privat slik at kun de som følger deg kan se bildene dine. Les denne artikkelen for mer informasjon om hvordan og andre ting du kan gjøre med Instagram. Både Facebook og Snapchat har også muligheten for å sette opp egne grupper du deler med. Funksjonen hos Snapchat er ganske ny, men enkel å ta i bruk. Les mer om denne her.

God sommer, og god ferie! :)

Stikkord: , , , , , , , , , , ,
 • Anne-Katrine Megård

  Anne-Katrine Megård
  • Jeg jobber som webredaktør og digital markedsfører i BN Bank. En av mine mange oppgaver er å bidra til et enkelt og tydelig språk på nettsidene og i våre digitale kanaler. Her på bloggen prøver jeg å formidle alt fra hverdagslige til bank- og økonomirelaterte ting på en lett og ledig måte. Målet er å gi deg informasjon og inspirasjon som gjør hverdagen enklere.