Om bloggen

Rentene som falt i fjor

02.02.2018 av

Husker du vinteren 2010? Da det var så kaldt at «alle» byttet strømleverandør? Og 2015 da mange flyttet boliglånet sitt for å få levere rente?

Manns minne trenger ikke alltid være så langt. Mange av oss husker kanskje ikke hvordan sommerværet var ifjor. Jeg er blant dem. Ikke er det så farlig, heller, kanskje. Været går sin skjeve gang. Med litt solpåfyll i ny og ned er vi stort sett fornøyd.

Noe kan dog være mer lønnsomt å huske. Renten på boliglånet og sparekontoen din, for eksempel. Har du sjekket om den renten du har faktisk er en god rente?
Rundt 20 prosent av alle som har boliglån sier i en fersk meningsmåling Sentio har gjennomført for BN Bank at de ikke vet hva de har for rentesats på boliglånet. Det er lett å anta at disse betaler vesentlig mer til banken enn de trenger. I samme undersøkelse oppgir sju av ti at de kjenner renta på boliglånet. All honnør til dem og dere.
Men er det sikkert at det du tror er «rett»? Kan banken ha satt opp renta uten at du vet det?

Samtidig: Passer du på at sparepengene har god rente? For du har vel sparekonto – og lar ikke pengene stå på lønnskontoen din til lav eller ingen rente?

Nær 50 prosent svarer i Sentio-undersøkelsen at de ikke kjenner sparerenta si – eller sparer i det hele tatt. Det er litt skremmende – og kan også bety at tusenlappene «flyr». Ett prosentpoeng høyere rente vil si 1000 kroner mer i renteinntekter i året om man har 100.000 på «bok». Har man 500 000 kroner vil forskjellen utgjøre 5 000 kroner i året.

Og mens vi først er innom temaet. Du er ikke blant dem som må betale gebyrer når du betaler med bankkortet eller tar ut dine egne penger i minibanken?

Du kan spare på å bytte til BN Bank

Det har den siste tiden vært forholdsvis liten medie-oppmerksomhet rundt rentebetingelser og strømpriser. Renta er jo så lav likevel, og strømprisene er ikke så høye som de var, kan kanskje mange si. Men er det egentlig sånn? Nei. Vi bør absolutt følge med. Det finnes så utrolig mye mer morsomt og givende å bruke pengene på enn gebyrer, strøm- og rentekostnader. I alle fall synes jeg det.

Hvor mange av dere som skiftet i 2010 har byttet strømleverandør siden? Hvor mange av dere som skiftet bank i 2015 har sjekket vilkårene i ettertid?
Jeg byttet strømleverandør før jul, etter å ha levd i troen på at jeg hadde en god avtale. Da jeg sjekket fant jeg ut at strømleverandøren som var blant de billigste da jeg inngikk avtalen, nå var blant de dyreste. Det var kjempeenkelt å bytte. Og ikke minst lønnsomt.

Som kunde i BN Bank skal du alltid være trygg på at du har gode betingelser. Vi tar ingen gebyrer fra deg når du bruker bankkortet ditt, eller tar ut dine egne penger med det samme bankkortet, hverken i Norge eller utlandet. Før jul kuttet vi renta på vårt billigste boliglån, og kan nå tilby rente helt ned i 2,15 prosent om du velger «Boliglån Pluss». Og merk: Vi satte ikke ned spare- og innskuddsrenta samtidig.

Sjekk gjerne bnbank.no du også – for å se om du har noe å tjene på å bytte til oss. Et bankbytte kan være noen tastetrykk unna.

Stikkord: , , ,
  • Stig Tore Laugen

    Stig Tore Laugen
    • Jeg er kommunikasjonsdirektør i BN Bank og er utdannet innen journalistikk og statsvitenskap. Har tidligere blant annet jobbet i VG og Dagens Næringsliv. Har mottatt flere priser og utmerkelser for mitt journalistiske arbeid. Begynte i BN Bank i mars 2015.