Om bloggen

Påskekrim: Det stjålne diplomet!

02.04.2017 av

Det spraker godt i peisen i det gamle huset. Vinden uler utenfor, og snøen visker ut langrennssporene på Birkebeiner stadion. Men snart blir freden brutt…

De fire langløpsstjernene Nilsi, Øystein, Morten og Simen er sammen med coach Sigurd samlet for briefing etter suksessen i Birken.
I spisestua er bordet dekt til middag. Spaghetti med kjøttboller står som vanlig på menyen.

Stille under stormen

Nilsi sitter og pirker i kjøttsausen med en tørr riskjeks, irritert over at de nok en gang ikke har tatt hensyn til hans glutenallergi. Savnet etter det glamourfylte livet som tv-stjerne og standup-komiker ligger tykt utenpå de sponsortyngede klærne hans. Øystein triller kjøttbollene med en irritert håndbevegelse rundt på fatet. Kjøttboller og kjøttdeig hele tiden, hva er galt med pølser? Han tenker at neste år skal det bli andre boller. Kanskje endre motto; «Best i det Pølsa løp?»

Morten Minstemann entrer spisestua. Nilsi gløtter opp, og må se to ganger før han skjønner hva det er som gjør at Morten ikke på langt nær fremstår som den damemagneten han er på Insta. Gutten med gullokkene har tydeligvis en bad hairday. Håret flyter som dødt sjøgress på toppen av det vanligvis smilende ansiktet. «Tomt for hårgele.», kommer det fra Morten da han oppdager at de andre stirrer på ham. «Noen har tatt all hårgeleen min! Det er krise! Dette er en spesialtype de kun selger i de italienske alpene, og dette var den siste boksen!» Nilsi merker at han ubevisst fylles av en viss barnslig glede. Kanskje damene i langløpssirkuset endelig får øynene opp for ham, sjarmøren fra standupscenen, og ikke denne sixpackjyplingen med 2832 følgere på Insta.

Forbrytelsen

Idet Morten mistrøstig dumper ned på setet, entrer Sigurd, sjefen for laget, rommet. Morten legger merke til at han er uvanlig lett i steget, han nærmest flyter gjennom rommet. Har han klart å selvmotivere seg i enda bedre humør han vanligvis er i? Sigurd er kjent som en av de beste foreleserne på motivasjon, men Morten har opplevd at det kan være stor forskjell på teori og praksis.

Praten flyter som vanlig lett rundt bordet. Nilsi prøver en av de nye vitsene sine, og de andre ler pliktskyldig med. «Han burde vært revisor», tenker Øystein, men idet han skal til å tipse Nilsi om revisorutdanningen i Bergen, forstyrres idyllen av et vræl i fra andre etasje. Nesten før lyden av løpende skritt i trappa når frem, står lagets IQ-alibi, Simen, rødblussende og hesblesende i døråpningen. «Diplomet mitt for 3.plassen i Birken er forsvunnet!»

Erkjennelsen

Alle stormer opp trappa. Og riktig nok, på veggen der diplomet var hengt opp kvelden før, henger kun den tomme ramma igjen.  Alle snakker i munnen på hverandre, dette er en katastrofe! Men Simen har klart å roe seg, og ber alle trekke ned i spisestua igjen.

Etter 5 minutter kommer han ned igjen. Ansiktet hans lyser av besluttsomhet, og i det han tar ordet, er det som om temperaturen faller flere grader. «Jeg vet hvem den skyldige er. Han befinner seg i dette rommet. Jeg har funnet tilstrekkelig med spor til å eliminere de uskyldige.»

Det går noen sekunder før det går opp for de andre hva dette betyr. For huset har vært låst hele natta, og ingen andre enn de fire som nå sitter rundt bordet, kan være den skyldige.

Hvem er den skyldige?

Som skisportens svar på Poirot, begynner Simen å legge frem sin teori. Det første han oppdaget etter at den største forskrekkelsen hadde lagt seg, var at han husket det knaste i rester av riskjeks under føttene hans da han sto opp fra senga. Borte ved døra tråkket han i noe mykt. Da han bøyde seg ned, fant han en skvisa pølsesnabb. Og da han tok i dørklinka, merka han at denne var innsmurt i noe klissete.

«Alle vet at du er glutenallergiker, Nilsi. Og Øystein, det er en grunn til at du kalles pølsa. Det klissete på dørklinka dufta meget sterkt av en viss italiensk hårpomade, noe som forklarer det flate håret ditt, Morten. Basert på dette, har jeg, på samme måte som jeg analyserer mine konkurrenters styrker og svakheter i sporet, kommet frem til hvem tyven er».

 

Klarer du å gjette hvem tyven er? Legg igjen ditt løsningsforslag på påskekrimmen i skjemaet som ligger her og du kan være den heldige vinneren av et påskeegg fylt med stæsj! 

Stikkord: , , , , , , , , ,
  • Kjartan Sunnset

    Kjartan Sunnset
    • Jeg jobber med boliglån, og har jobbet i BN Bank i en mannsalder. Min oppgave er å tilby våre kunder lån og andre produkter for å få en smart og enkel bankhverdag. Her på bloggen kommer jeg til å fortelle noen historier som spinner rundt min hverdag på jobb. I BN Bank har vi mange flinke folk. For å vinne, jobber vi for å gjøre bank så enkelt som mulig. Ikke akkurat sexy, men likevel håper jeg at du setter av noen minutter til å komme inn under huden på BN Bank.